Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Linnanmäki

Sensationele achtbaan in Finland: twee lanceringen, vier inversies en 106 kilometer per uur

22-03-2018, 17.28 uur

Een pretpark in Finland gaat een spectaculaire nieuwe achtbaan bouwen. Attractiepark Linnanmäki opent in 2019 een 52 meter hoge rollercoaster met twee lanceringen, vier inversies en een topsnelheid van maar liefst 106 kilometer per uur. De baan gaat Taiga heten.

"We bouwen één van de meest sensationele attracties in Europa", laat een woordvoerder weten. "Deze unieke lanceerachtbaan van fabrikant Intamin is de droom van elke coasterfan." Met een lengte van 1104 meter wordt Taiga de langste achtbaan van Finland.

Pretpark Linnanmäki benaderde verschillende attractiebouwers voor het project. "Intamin had de meest creatieve suggestie voor dit uitdagende terrein." Adjunct-directeur Sascha Czibulka van Intamin verwacht veel van de nieuwe achtbaan. "Deze rollercoaster zet de standaard voor heel Noord-Europa en daarbuiten."

Taiga komt te liggen op de oude plek van een waterachtbaan. Die werd afgelopen najaar gesloten vanwege aanhoudende technische problemen.

Meer Linnanmäki
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be