Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Project mislukt: Italiaans pretpark stopt met virtual reality

27-03-2018, 09.45 uur

Het Italiaanse pretpark Gardaland kondigde vorig jaar met veel bombarie een virtualreality-achtbaan aan, maar de nieuwigheid was van korte duur. Dit jaar zijn de virtualreality-headsets bij achtbaan Shaman alweer verdwenen. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

De komst van de virtualreality-brillen ging gepaard met lange wachttijden en veel technische problemen. Daarom heeft Gardaland besloten de stekker definitief uit het project te trekken.

Alle verwijzingen naar virtual reality zijn verwijderd van de website van het park. De naam van de achtbaan, die vorig jaar werd gewijzigd van Magic Mountain naar Shaman, blijft wel gelijk.

Shaman is een kopie van de Python uit de Efteling. De vier inversies tellende rollercoaster opende in 1985. Het nieuwe seizoen van Gardaland gaat van start op donderdag 29 maart.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be