Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fort Fun Abenteuerland

Pretpark past attractie aan na dramatisch ongeluk

21-03-2018, 19.38 uur

Een Duits pretpark heeft een attractie aangepast naar aanleiding van een gruwelijk ongeluk. Afgelopen najaar verloor een 12-jarige jongen een deel van zijn been na een ritje in de rodelachtbaan Trapper Slider in Fort Fun Abenteuerland. Zijn onderbeen kwam tussen een karretje en de baan terecht.

Vanwege het incident is de veiligheid van de attractie afgelopen winter opnieuw onder de loep genomen. Zestig bakjes zijn gedemonteerd en aangepast, melden regionale media. Zo kwamen er andere veiligheidsgordels, die tijdens een ritje niet ontgrendeld kunnen worden.

Ook de remhendels werden vernieuwd. Die moeten het handmatig afremmen van de karretjes makkelijker maken voor kleine bezoekers. Eerder werden er al nieuwe veiligheidsborden geplaatst.

Naar de precieze oorzaak van het ongeval loopt nog een onderzoek. De eerste resultaten hebben aangetoond dat er technisch gezien niets mis was met de bewuste attractie.

Meer Fort Fun Abenteuerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be