Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Maatregelen tegen lange wachtrij bij 25 meter hoge rodelachtbaan

21-03-2018, 14.03 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde heeft maatregelen genomen om lange wachtrijen tegen te gaan. Vorig jaar moesten bezoekers vaak ontzettend lang in de rij staan voor de nieuwste attractie van het park, de dubbele rodelachtbaan Dawson Duel. Daarom is de capaciteit de afgelopen maanden fors verbeterd.

Na overleg met fabrikant Wiegand werd het elektronische remsysteem geoptimaliseerd. Er kunnen nu meer karretjes tegelijk op de baan staan. Daarnaast is de instapprocedure aangepast en zijn er zes nieuwe karretjes besteld.

Inmiddels heeft keuringsinstantie TÜV groen licht gegeven voor de aanpassingen. Dankzij de wijzigingen steeg de capaciteit van de zogeheten 'duelling alpine coaster' volgens Bellewaerde met maar liefst 50 procent.

Dawson Duel is 25 meter hoog. Bezoekers maken eerst een wandeltocht naar boven. Vervolgens glijden ze naast elkaar naar beneden over een baan van zo'n 450 meter, met een topsnelheid van ongeveer 40 kilometer per uur. De bouw kostte 4 miljoen euro.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be