Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Bellewaerde

Maatregelen tegen lange wachtrij bij 25 meter hoge rodelachtbaan

21-03-2018, 14:03 uur | Reacties

Het Belgische pretpark Bellewaerde heeft maatregelen genomen om lange wachtrijen tegen te gaan. Vorig jaar moesten bezoekers vaak ontzettend lang in de rij staan voor de nieuwste attractie van het park, de dubbele rodelachtbaan Dawson Duel. Daarom is de capaciteit de afgelopen maanden fors verbeterd.

Na overleg met fabrikant Wiegand werd het elektronische remsysteem geoptimaliseerd. Er kunnen nu meer karretjes tegelijk op de baan staan. Daarnaast is de instapprocedure aangepast en zijn er zes nieuwe karretjes besteld.

ZIE OOK: Lange rijen bij nieuwe rodelachtbaan: 'Attractie is superpopulair'

Inmiddels heeft keuringsinstantie TÜV groen licht gegeven voor de aanpassingen. Dankzij de wijzigingen steeg de capaciteit van de zogeheten 'duelling alpine coaster' volgens Bellewaerde met maar liefst 50 procent.

Dawson Duel is 25 meter hoog. Bezoekers maken eerst een wandeltocht naar boven. Vervolgens glijden ze naast elkaar naar beneden over een baan van zo'n 450 meter, met een topsnelheid van ongeveer 40 kilometer per uur. De bouw kostte 4 miljoen euro.ZIE OOK: Video: maak een ritje in de eerste dubbele rodelachtbaan van Europa

Reacties
Bijdrage