Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mini Efteling

Efteling-fans bouwen zelf een Holle Bolle Gijs

21-03-2018, 17.00 uur

Een groep Efteling-fans heeft zelf een eigen Holle Bolle Gijs gebouwd. In het Brabantse Nieuwkuijk staat tegenwoordig een replica van Speeltuin Gijs, de papiervreter op het Anton Pieckplein in de Efteling. Presentatrice, zangeres en actrice Kim-Lian van der Meij nam de Gijs deze week officieel in gebruik.

De zelfgemaakte Holle Bolle Gijs is onderdeel van de Mini Efteling, een minipretparkje in het Brabantse Nieuwkuijk. Verschillende bekende Efteling-taferelen zijn daar in het klein nagebouwd, op een zolder en in een achtertuin.

"We hadden sinds de jaren negentig al een andere Gijs, maar die voldeed niet meer aan de eisen", vertelt Mini Efteling-oprichter Erwin van Veldhoven aan Looopings. De vervanger staat al een tijdje op zijn plek. "Maar vanaf deze week kan hij praten en eet hij ook echt papier."

Van der Meij - tegenwoordig presentatrice bij SBS 6 - heeft zelf ook een link met de Efteling. In 2004 en 2005 was ze te zien in de musical De Kleine Zeemeermin in het Efteling Theater.

De Mini Efteling geeft geregeld rondleidingen tegen betaling. Reserveren kan online.

Meer Mini Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be