Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Veranderingen achter de schermen bij de Efteling

05-04-2018, 21.18 uur

De Efteling voert een aantal veranderingen door in de top van het bedrijf. Komende zomer krijgt de directie van het attractiepark een nieuwe opzet, met andere functies. Er is onder meer een andere rol weggelegd voor creatief directeur Olaf Vugts.

Hoewel hij zijn titel 'creatief directeur' behoudt, zal Vugts geen deel meer uitmaken van de raad van bestuur. "Hij gaat zich bezighouden met projecten die zowel vernieuwend als Eftelings moeten zijn, zoals een nieuwe attractie of sprookje", legt een woordvoerster uit. "Hij zal deze balans bewaken." Operationeel directeur Coen Bertens wordt 'directeur park'.

Koen Sanders, nu verantwoordelijk voor de afdelingen marketing en communicatie, gaat zich als 'directeur commercie, creatie en ontwikkeling' volledig richten op de ontwikkeling van creatieve concepten. Daaronder vallen de afdelingen marketing en sales, maar ook design & development, waar nieuwe attracties ontworpen worden.

Salesdirectrice Nicole Scheffers gaat zich bezighouden met het Efteling Hotel en de vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land. Zij wordt directrice verblijf. Algemeen directeur Fons Jurgens en financieel directeur Daan van Baarsen - beide statutair directeur van de Efteling - behouden hun functies. De afdeling communicatie gaat rechtstreeks onder Jurgens vallen.

De wijzigingen in de top zijn onderdeel van een bredere herstructurering van de Efteling. "Het gaat heel erg goed met de Efteling", vertelt de voorlichtster. "De bezoekersaantallen en financiële resultaten laten dat zien. We willen dat vasthouden en ervoor zorgen dat de achterkant van de organisatie zich kan meebewegen met de snelle groei die we doormaken."

Vorig jaar verwelkomde het attractiepark 5,18 miljoen bezoekers, een stuk meer dan gepland. "Door het bedrijf op te delen in de segmenten attractiepark, verblijf, golfpark en evenementen kunnen losse afdelingen zelfstandiger opereren, zodat veranderingen sneller doorgevoerd kunnen worden."

De Efteling zoekt momenteel nog naar een nieuw lid voor de raad van commissarissen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be