Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: nieuwe wing coaster Toverland gaat de hoogte in

22-03-2018, 16.10 uur | Reacties

De nieuwe wing coaster van Toverland gaat de hoogte in. Op het bouwterrein van de spectaculaire achtbaan Fenix staan de eerste steunpilaren op hun plek. Ook enkele baandelen zijn al gemonteerd. Dat blijkt uit nieuwe foto's die het Limburgse pretpark verspreid heeft.

Fenix wordt een veertig meter hoge achtbaan met een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Er komen drie inversies. Bijzonder is dat passagiers niet boven of onder, maar naast de baan hangen. In Nederland is alleen Walibi's Goliath hoger en sneller.

In januari werden al enkele stukken rail geplaatst in het stationsgebouw van de rollercoaster. Nu is het Limburgse pretpark begonnen met de rest van de baan. Fenix komt uit de fabriek van de Zwitserse firma Bolliger & Mabillard. De opbouw wordt verzorgd door het Duitse bedrijf Ride Construction Service.

"De bouw zal zo'n twee maanden in beslag nemen", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Daarna begint de spannende testfase." Over 107 dagen vindt de opening plaats, op zaterdag 7 juli. Tegelijkertijd gaan het bijbehorende themagebied Avalon en het nieuwe entreegebied Port Laguna open.Meer Attractiepark Toverland