Phantasialand

Phantasialand knapt Afrikaans themagebied op

19-03-2018, 17.40 uur | Reacties

Het Afrikaanse themagebied van Phantasialand krijgt deze winter een grote opknapbeurt. Vrijwel alle rotsen worden vervangen. Het Duitse attractiepark heeft daarvoor de gespecialiseerde firma Universal Rocks ingeschakeld, die eerder al verantwoordelijk was voor de rotsen in het nieuwe themadeel Klugheim.

Een groot deel van Deep in Africa staat in de steigers. Het rotswerk wordt realistischer dan ooit, belooft Phantasialand. "Bij de bouw van Klugheim maakten we kennis met nieuwe technieken, materialen en experts die we twaalf jaar geleden nog niet konden gebruiken", laat het pretpark weten.


ZIE OOK: Phantasialand verbetert mobiel bereik met 'onzichtbare' zendmast

Themagebied Deep in Africa huisvest de spectaculaire hangende achtbaan Black Mamba, geopend in 2006. De 26 meter hoge rollercoaster werd gebouwd door fabrikant Bolliger & Mabillard uit Zwitserland, bekend van onder meer Baron 1898 in de Efteling. Black Mamba gaat vier keer over de kop, met een topsnelheid van 80 kilometer per uur.ZIE OOK: Video: bekijk de vernieuwde wildwaterbaan River Quest in Phantasialand

Reacties