Apenheul

Apenheul opent jacht op Duitser

19-03-2018, 15:51 uur | Reacties

Apenheul is van plan om de Duitse markt te veroveren. Dit jaar zet het Apeldoornse dierenpark vol in op campagnes over de grens. Ook komen er meer Duitse informatieborden en is er een Duitse site gelanceerd. Daarmee hoopt de directie op termijn door te kunnen groeien tot 600.000 bezoekers per jaar.

Het afgelopen jaar trok Apenheul 488.000 gasten, een stuk minder dan in topjaar 2014. Toen passeerden 581.000 mensen de poort. Dit jaar wordt er gestreefd naar 500.000 bezoekers.


ZIE OOK: Walibi Holland lokt Duitse toerist met speciale Duitse slogan

Volgens Apenheul vormen Duitsers een interessante nieuwe doelgroep. Niet alleen vanwege de relatief korte afstand tot de grens, maar ook vanwege de belangstelling voor natuurbescherming. "We hebben ook nog onderzocht of Duitsers het wellicht eng vinden dat hier apen loslopen", vertelt een woordvoerster aan dagblad de Stentor. "Dat bleek echter niet het geval. Dat vinden ze juist superleuk."

Het park wil de drukte bovendien beter gaan spreiden. Duitse toeristen zouden daar ook voor kunnen zorgen. Een aantal Duitse feestdagen wijkt namelijk af van de Nederlandse vrije dagen.

De spontane naamsbekendheid van Apenheul is bij de oosterburen nu nog maar 1 procent, blijkt uit onderzoek. Dat is veel minder dan bij bijvoorbeeld Burgers' Zoo.

ZIE OOK: Apenheul raadt bezoekers aan om weg te blijven

Reacties