Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Dierentuin Burgers' Zoo wil aardgas in de ban doen

17-03-2018, 15.19 uur

De Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo wil volledig aardgasvrij worden. Het is de bedoeling dat er in het dierenpark over een tijdje helemaal geen aardgas meer gebruikt wordt. Directeur Alex van Hooff heeft daarvoor vrijdagmiddag een intentieverklaring ondertekend.

Het dierenpark wil samenwerken met partijen als ziekenhuis Rijnstate, de provincie Gelderland, de gemeente Arnhem en Alliander DGO om aardgas volledig in de ban te doen. Men onderzoekt de optie om een biomassacentrale te installeren op het terrein van de dierentuin.

Later zouden ook andere partijen aangesloten kunnen worden op het lokale warmtenet. De onderzoeksfase gaat waarschijnlijk ongeveer een jaar duren. Daarna volgt de aanvraag voor een subsidie bij de overheid.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be