Efteling

Efteling-directeur na bezoekersrecord: 'We gaan niet achterover leunen'

16-03-2018, 05:59 uur | ReactiesFoto: Lisa van der Drift

De Efteling heeft drie jaar eerder dan gepland een bezoekersrecord gebroken, maar dat wil niet zeggen dat het attractiepark nu rustig aan gaat doen. Dat laat directeur Fons Jurgens weten. Gisteravond werd bekend dat de Efteling het afgelopen jaar 5,18 miljoen bezoekers lokte, bijna 430.000 meer dan in 2016.

Eigenlijk was het de bedoeling om pas in 2020 de grens van vijf miljoen jaarlijkse bezoekers te passeren. "Die mijlpaal hebben we nu eerder dan verwacht al bereikt", vertelt Jurgens. "De investeringen van het afgelopen jaar werpen hun vruchten af."


ZIE OOK: Onverwachte mijlpaal: Efteling doorbreekt grens van vijf miljoen bezoekers

Hij belooft dat de Efteling ook de komende jaren scherp blijft. "Het betekent zeker niet dat we achterover gaan leunen, want die vijf miljoen gasten moeten ook in 2018 weer door ons worden verleid om een bezoek te brengen aan ons park."

De directeur heeft daarom een nieuw doel voor ogen. "We zullen er alles aan doen om de waardering van onze gasten de komende jaren naar een nóg hoger niveau te tillen. Dat is onze nieuwe doelstelling."

In 2017 kwam 80 procent van de Efteling-bezoekers uit Nederland, 15 procent uit België en 5 procent uit andere landen. Het aantal verblijfsgasten steeg met 25 procent, mede door de opening van het nieuwe vakantiepark Loonsche Land.

De Efteling hoopt in 2020 weer een grote nieuwe attractie te kunnen openen.

ZIE OOK: Efteling: 'Nieuwe attractie in 2020'

Reacties