Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-directeur na bezoekersrecord: 'We gaan niet achterover leunen'

16-03-2018, 05.59 uurBeeld: Lisa van der Drift

De Efteling heeft drie jaar eerder dan gepland een bezoekersrecord gebroken, maar dat wil niet zeggen dat het attractiepark nu rustig aan gaat doen. Dat laat directeur Fons Jurgens weten. Gisteravond werd bekend dat de Efteling het afgelopen jaar 5,18 miljoen bezoekers lokte, bijna 430.000 meer dan in 2016.

Eigenlijk was het de bedoeling om pas in 2020 de grens van vijf miljoen jaarlijkse bezoekers te passeren. "Die mijlpaal hebben we nu eerder dan verwacht al bereikt", vertelt Jurgens. "De investeringen van het afgelopen jaar werpen hun vruchten af."

Hij belooft dat de Efteling ook de komende jaren scherp blijft. "Het betekent zeker niet dat we achterover gaan leunen, want die vijf miljoen gasten moeten ook in 2018 weer door ons worden verleid om een bezoek te brengen aan ons park."

De directeur heeft daarom een nieuw doel voor ogen. "We zullen er alles aan doen om de waardering van onze gasten de komende jaren naar een nóg hoger niveau te tillen. Dat is onze nieuwe doelstelling."

In 2017 kwam 80 procent van de Efteling-bezoekers uit Nederland, 15 procent uit België en 5 procent uit andere landen. Het aantal verblijfsgasten steeg met 25 procent, mede door de opening van het nieuwe vakantiepark Loonsche Land.

De Efteling hoopt in 2020 weer een grote nieuwe attractie te kunnen openen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be