Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Duitse fabrikant levert bizarre gelanceerde spinning coaster

14-03-2018, 15.18 uur | Reacties

Een attractiebouwer uit Duitsland heeft een revolutionaire nieuwe achtbaan ontwikkeld: een rollercoaster met lanceringen, inversies én draaiende bakjes. Het eerste exemplaar van de zogenoemde 'xtreme spinning coaster' opent vandaag in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City onder de naam Time Traveler.

De 920 meter lange baan van fabrikant Mack Rides bestaat uit twee lanceringen en drie inversies, met een topsnelheid van 81 kilometer per uur. Time Traveler is ruim dertig meter hoog. De heftige attractie wordt door het park omschreven als "de snelste, steilste en hoogste spinning coaster ter wereld". De bouw kostte 26 miljoen dollar, zo'n 21 miljoen euro.

Mack Rides, huisleverancier van het Duitse attractiepark Europa-Park, is al enkele jaren met het concept bezig. "Bedankt voor het vertrouwen, Silver Dollar City", schrijft Europa-Park-directeur Michael Mack op Twitter. "Time Traveler ziet er fantastisch uit!"

Er zijn voor zover bekend nog geen plannen voor vergelijkbare attracties in Europa.Meer leveranciers
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be