Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp krijgt 2,4 miljoen euro voor opknapbeurt Oceanium

12-03-2018, 22:00 uur | Reacties

Goed nieuws voor Diergaarde Blijdorp: er komt 2,4 miljoen euro beschikbaar voor het vernieuwen van het Oceanium. De bekende onderwaterwereld moet nodig gemoderniseerd worden. Voor de Rotterdamse dierentuin komt de gift van Vereniging Vrienden van Blijdorp dan ook als een geschenk uit de hemel.

"We merken dat dit complex nu, een kleine twintig jaar na opening, kuren begint te vertonen", zei Blijdorp-directeur Erik Zevenbergen onlangs over het Oceanium. De installaties zouden snel slijten door het zoute zeewater.


ZIE OOK: Te hoge werkdruk in Blijdorp: 'Fysieke en emotionele overbelasting'

Het meest recente jaarverslag van het dierenpark gaat nog een stap verder. Daarin staat: "Het toenmalige verhaal, een reis langs de kusten van Noord- en Zuid-Amerika, blijkt bij bezoekers niet goed over te komen. De oorspronkelijke verblijven zijn ondertussen behoorlijk gedateerd en beantwoorden niet meer aan de verwachtingen van het moderne publiek."

De schenking wordt gebruikt voor drie onderdelen in het Oceanium: een natuurcentrum met onder andere een ernstig bedreigde antillenleguaan en Egyptische landschildpadden, een doorloopverblijf met onder meer ringstaartmaki's en moderne verblijven voor galapagosschildpadden en komodovaranen, de grootste hagedissensoort ter wereld.

Een deel van de 2,4 miljoen euro - 1,8 miljoen euro - is al ingezameld. "Een absoluut recordbedrag voor de vereniging die dit jaar 55 jaar bestaat", laat de onafhankelijke club weten. Voor de resterende 600.000 euro starten leden acties om meer donateurs te werven.

Vorig jaar zamelden de fans nog 150.000 euro in voor een opknapbeurt van het olifantenverblijf.

ZIE OOK: Fans zamelen 150.000 euro in voor olifanten Blijdorp

Reacties