Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp krijgt 2,4 miljoen euro voor opknapbeurt Oceanium

12-03-2018, 22.00 uur

Goed nieuws voor Diergaarde Blijdorp: er komt 2,4 miljoen euro beschikbaar voor het vernieuwen van het Oceanium. De bekende onderwaterwereld moet nodig gemoderniseerd worden. Voor de Rotterdamse dierentuin komt de gift van Vereniging Vrienden van Blijdorp dan ook als een geschenk uit de hemel.

"We merken dat dit complex nu, een kleine twintig jaar na opening, kuren begint te vertonen", zei Blijdorp-directeur Erik Zevenbergen onlangs over het Oceanium. De installaties zouden snel slijten door het zoute zeewater.

Het meest recente jaarverslag van het dierenpark gaat nog een stap verder. Daarin staat: "Het toenmalige verhaal, een reis langs de kusten van Noord- en Zuid-Amerika, blijkt bij bezoekers niet goed over te komen. De oorspronkelijke verblijven zijn ondertussen behoorlijk gedateerd en beantwoorden niet meer aan de verwachtingen van het moderne publiek."

De schenking wordt gebruikt voor drie onderdelen in het Oceanium: een natuurcentrum met onder andere een ernstig bedreigde antillenleguaan en Egyptische landschildpadden, een doorloopverblijf met onder meer ringstaartmaki's en moderne verblijven voor galapagosschildpadden en komodovaranen, de grootste hagedissensoort ter wereld.

Een deel van de 2,4 miljoen euro - 1,8 miljoen euro - is al ingezameld. "Een absoluut recordbedrag voor de vereniging die dit jaar 55 jaar bestaat", laat de onafhankelijke club weten. Voor de resterende 600.000 euro starten leden acties om meer donateurs te werven.

Vorig jaar zamelden de fans nog 150.000 euro in voor een opknapbeurt van het olifantenverblijf.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be