Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Bellewaerde

Loopgraven uit Eerste Wereldoorlog gevonden bij bouw waterpark

13-03-2018, 12:02 uur | ReactiesFoto: Steve Denys

Tijdens de bouw van een zwemparadijs bij het Belgische pretpark Bellewaerde zijn restanten uit de Eerste Wereldoorlog gevonden. Bij graafwerkzaamheden op de bouwplaats kwamen onder meer loopgraven aan de oppervlakte. Ook werd er oude oorlogsmunitie aangetroffen.

Dat meldt Steve Denys op Facebook. "Dit zijn honderd jaar oude Duitse loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog in de buurt van Bellewaerde", schrijft hij bij een foto. "Denk eens aan het bloedvergieten op deze grond, om er vervolgens een waterpark op te bouwen."

ZIE OOK: Belgisch pretpark Bellewaerde toont maquette van overdekt waterpark

De bouw van het Bellewaerde Aquapark kost 17 miljoen euro. Volgend jaar vindt de opening plaats. Er komen verschillende waterattracties met speciale effecten. In januari werd een maquette gepresenteerd, nog zonder de waterglijbanen.

Voor het weghalen van de oorlogsresten zijn een archeologisch bureau en de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen ingeschakeld. Bellewaerde ligt in de stad Ieper, waar in de Eerste Wereldoorlog meerdere grote veldslagen plaatsvonden. In en om de stad liggen ruim 170 begraafplaatsen.

ZIE OOK: Belgisch pretpark bouwt overdekt waterparadijs van 17 miljoen euro

Reacties
Bijdrage