Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Loopgraven uit Eerste Wereldoorlog gevonden bij bouw waterpark

13-03-2018, 12.02 uurBeeld: Steve Denys

Tijdens de bouw van een zwemparadijs bij het Belgische pretpark Bellewaerde zijn restanten uit de Eerste Wereldoorlog gevonden. Bij graafwerkzaamheden op de bouwplaats kwamen onder meer loopgraven aan de oppervlakte. Ook werd er oude oorlogsmunitie aangetroffen.

Dat meldt Steve Denys op Facebook. "Dit zijn honderd jaar oude Duitse loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog in de buurt van Bellewaerde", schrijft hij bij een foto. "Denk eens aan het bloedvergieten op deze grond, om er vervolgens een waterpark op te bouwen."

De bouw van het Bellewaerde Aquapark kost 17 miljoen euro. Volgend jaar vindt de opening plaats. Er komen verschillende waterattracties met speciale effecten. In januari werd een maquette gepresenteerd, nog zonder de waterglijbanen.

Voor het weghalen van de oorlogsresten zijn een archeologisch bureau en de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen ingeschakeld. Bellewaerde ligt in de stad Ieper, waar in de Eerste Wereldoorlog meerdere grote veldslagen plaatsvonden. In en om de stad liggen ruim 170 begraafplaatsen.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be