Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Straffen voor kermisexploitanten na ernstig ongeluk

11-03-2018, 16.31 uur | Reacties

Drie kermisexploitanten zijn veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen vanwege een ernstig ongeluk met een attractie. In december 2015 vloog een man uit de rupsbaan Shanghai Express op de kermis in de Zuid-Franse stad Narbonne. Uit onderzoek blijkt dat het kermispersoneel het niet zo nauw nam met de veiligheid.

De eigenaar van de attractie krijgt acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf omdat de wettelijk verplichte veiligheidsregels niet nageleefd werden. Zijn zoon is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Hij heeft na het incident illegaal aan de molen gesleuteld, in de hoop onderzoekers te kunnen misleiden.

Verder legde de rechter de manager van de attractie een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden op. Hij was op de dag van het ongeval verantwoordelijk voor de veiligheidscontroles bij de Shanghai Express.

Het slachtoffer van het ongeluk is de bekende Franse ondernemer François Rivière, eigenaar van rugbyclub USA Perpignan. Hij liep twintig botbreuken op en lag wekenlang in een coma terwijl er gevreesd werd voor zijn leven.

Rivière ontvangt een schadevergoeding van 30.000 euro. Zijn familie krijgt 8000 euro vanwege de emotionele impact van het voorval.

Meer kermis
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be