Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Kermis

Straffen voor kermisexploitanten na ernstig ongeluk

11-03-2018, 16:31 uur | Reacties

Drie kermisexploitanten zijn veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen vanwege een ernstig ongeluk met een attractie. In december 2015 vloog een man uit de rupsbaan Shanghai Express op de kermis in de Zuid-Franse stad Narbonne. Uit onderzoek blijkt dat het kermispersoneel het niet zo nauw nam met de veiligheid.

De eigenaar van de attractie krijgt acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf omdat de wettelijk verplichte veiligheidsregels niet nageleefd werden. Zijn zoon is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Hij heeft na het incident illegaal aan de molen gesleuteld, in de hoop onderzoekers te kunnen misleiden.


ZIE OOK: 'Zwerver veroorzaakt ernstig ongeluk met kermisattractie'

Verder legde de rechter de manager van de attractie een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden op. Hij was op de dag van het ongeval verantwoordelijk voor de veiligheidscontroles bij de Shanghai Express.

Het slachtoffer van het ongeluk is de bekende Franse ondernemer François Rivière, eigenaar van rugbyclub USA Perpignan. Hij liep twintig botbreuken op en lag wekenlang in een coma terwijl er gevreesd werd voor zijn leven.

Rivière ontvangt een schadevergoeding van 30.000 euro. Zijn familie krijgt 8000 euro vanwege de emotionele impact van het voorval.

ZIE OOK: Video: bizar ongeluk met wildwaterbaan op de kermis

Reacties