Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Paddenstoelen in de Efteling al vier maanden afgesloten

16-03-2018, 17.35 uurBeeld: @The__Kevin_

Een deel van het Sprookjesbos in de Efteling is al meer dan vier maanden afgesloten. Verschillende grote paddenstoelen in het Kabouterdorp zijn sinds begin november vorig jaar niet toegankelijk voor publiek. Deze week werden tijdelijke hekken bij het tafereel vervangen door een houten schuttinkje.

"Dit 65 jaar oude sprookje is toe aan een onderhoudsbeurt", vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Dat vergt een zorgvuldige voorbereiding. De bouwtechnieken van toen zijn immers heel anders dan die van nu."

Het is nog niet bekend wanneer de opknapbeurt daadwerkelijk kan beginnen. "Maar de voorbereidingen lopen al." De voorlichter benadrukt dat de paddenstoelen voorlopig wel gewoon zichtbaar blijven. "Het is alleen niet meer mogelijk om er doorheen te lopen."

Op dit moment is ook Sneeuwwitje niet in het Sprookjesbos te vinden vanwege groot onderhoud.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be