Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland wil entertainmentgebied Disney Village renoveren

08-03-2018, 08.36 uur

Er zijn plannen voor een grote renovatie van entertainmentgebied Disney Village in Disneyland Paris. Het gratis toegankelijke uitgaansgedeelte met winkels, restaurants, een bioscoopcomplex en een dinnershow wordt de komende tijd op de schop genomen. Dat vertelt Francis Borezée, adjunct-directeur vastgoedontwikkeling bij moederbedrijf Euro Disney.

De afgelopen jaren zijn veel grote attracties in de Disney-parken opgeknapt. Onlangs kondigde de Amerikaanse Walt Disney Company aan dat het Walt Disney Studios Park voor 2 miljard euro wordt uitgebreid. "De volgende stap wordt het vernieuwen van Disney Village", zegt Borezée in een interview met zakenblad Forbes.

Het gebied van 44.000 vierkante meter kan ook groter worden. "We zullen beginnen met renoveren, maar we hebben de mogelijkheid om uit te breiden." Wellicht komt er een nieuw congrescentrum op de plek van Dôme Disney Village.

Welke stijl Disney Village straks krijgt, zou nog niet definitief zijn besloten. "Daar wordt nog over nagedacht op het hoofdkantoor in Californië", weet eigenaar Robert Earl van restaurants Planet Hollywood en Earl of Sandwich.

De uitbreidingsplannen voor het Walt Disney Studios Park kunnen ook betekenen dat er een nieuw Disney-hotel wordt gebouwd, aldus Borezée. "We hebben daar al locaties voor in gedachten, maar er is nog geen beslissing over genomen."



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be