Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling wil duizenden extra bedden

12-03-2018, 12:18 uur | Reacties

De Efteling gaat de komende jaren volop investeren in nieuwe verblijfsaccommodaties. Het is de bedoeling dat 40 procent van de Efteling-bezoekers in 2030 blijft slapen. Dat blijkt uit het ontwerpbestemmingsplan 'Wereld van de Efteling 2030', dat momenteel ter inzage ligt.

Op dit moment beschikt het sprookjespark over drieduizend slaapplaatsen, verspreid over het Efteling Hotel, vakantiepark Bosrijk en vakantiepark Loonsche Land. Men verwacht in 2020 zo'n vijfduizend slaapplaatsen nodig te hebben. Vijfhonderd daarvan worden de komende jaren door de Efteling zelf gerealiseerd.


ZIE OOK: Efteling blij met plannen voor nieuw vakantiepark in Kaatsheuvel

1500 bedden moeten door externe partijen ontwikkeld worden. Er zijn onder meer plannen voor de bouw van een groot vakantiepark en een nieuw hotel bij de Efteling.

In 2030 zijn er volgens de Efteling zelfs 7300 bedden nodig, een toename van maar liefst 143 procent ten opzichte van het huidige aanbod. Het aantal bedden zou in dat geval harder groeien dan het aantal bezoekers. Verblijfsgasten bezoeken het park immers vaker dan één keer.

De Efteling wil in 2030 zeven miljoen bezoekers per jaar trekken. In 2016 waren dat er nog 4,76 miljoen. Het plan noemt naast verblijfsrecreatie nog drie andere manieren om de stijging te verwezenlijken: het behouden van bestaande attracties, het introduceren van nieuwe attracties en het kiezen voor attracties die 's winters open kunnen blijven.

ZIE OOK: Groen licht voor nieuw hotel bij de Efteling

Reacties