Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland past attractie aan na dodelijk ongeluk

05-03-2018, 16.08 uur

Bobbejaanland heeft een attractie aangepast vanwege een ernstig ongeluk. Eind oktober kwam een 67-jarige man ten val toen hij in de rupsbaan Aztek Express probeerde te stappen. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Naar aanleiding van het incident is de attractie opnieuw onder de loep genomen door veiligheidsexperts van keuringsinstantie TÜV. "Daar kwam een advies uit, dat we ter harte hebben genomen", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Veiligheid blijft onze belangrijkste prioriteit."

De gaten tussen de gondels van de attractie zijn deze winter dichtgemaakt met traanplaten. Bovendien werd er als extra beveiliging een net onder de attractie bevestigd.

Aztek Express is weer geopend vanaf de start van het nieuwe seizoen, dat begint op zaterdag 31 maart. "Wat er vorig seizoen is gebeurd, betreuren wij ten zeerste", benadrukt de voorlichtster. Uit respect voor de nabestaanden doet Bobbejaanland verder geen uitspraken over het voorval.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be