Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Journalist in elkaar geslagen omdat hij achtbaan fotografeerde

03-03-2018, 23.24 uurBeeld: Gazeta Krakowska

Een journalist van een Poolse krant is in elkaar geslagen omdat hij foto's van een achtbaan maakte. De verslaggever had de opdracht gekregen om de bouw van Hyperion - Europa's hoogste en snelste megacoaster - in beeld te brengen.

Hij stond op de openbare weg naast het Poolse pretpark Energylandia toen plotseling een boze bouwvakker opdook. De man sprong over een hek en schreeuwde dat de reporter zijn camera moest inleveren.

Toen de redacteur van dagblad Gazeta Krakowska dat weigerde, werd hij meermaals tegen zijn gezicht en romp geslagen. Daarbij raakte de fotocamera beschadigd. Het slachtoffer moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens de krant waren medewerkers op de bouwplaats op grote hoogte aan het werk zonder valbeveiliging. Waarschijnlijk was de agressieve bouwvakker bang dat de foto's dat aan het licht zouden brengen.

Er is aangifte gedaan bij de politie. Een woordvoerder van Energylandia biedt excuses aan voor het incident. De dader zou geen medewerker van het attractiepark zijn, ondanks dat hij een jas droeg met het logo van Energylandia erop. "We gaan passende maatregelen nemen tegen deze externe partij", belooft de voorlichter.

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be