Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland zoekt nieuwe naam voor achtbaan

06-03-2018, 18:06 uur | ReactiesFoto: Nathan Gevaert

Toverland vraagt pretparkfans om hulp. Het Limburgse attractiepark is op zoek naar een nieuwe naam voor de familieachtbaan Boomerang, die zich bevindt in het overdekte themagebied Land van Toos. "We hopen dat onze trouwe fans een goede suggestie hebben", vertelt een enthousiaste woordvoerster aan Looopings.

De 320 meter lange en twaalf meter hoge Boomerang opende in 2001, toen nog onder de naam Achtbaan. De topsnelheid is 60 kilometer per uur. Na al die jaren vindt Toverland het tijd worden voor een nieuwe naam.

ZIE OOK: Eerste baandelen van nieuwe achtbaan Toverland geplaatst

"De term 'Boomerang' dekt niet helemaal de lading", laat de voorlichtster weten. Ze benadrukt dat de nieuwe naam moet passen bij de jeugdige doelgroep van het Land van Toos. "Gezien het thema gebruiken we daar het liefst Nederlandstalige of Arabische namen."

Als Toverland daadwerkelijk een naam uitkiest die door een fan is bedacht, ontvangt de bedenker twee vrijkaarten. "We zijn razend benieuwd waar onze liefhebbers mee komen. De suggesties zien we graag verschijnen onder het artikel op Looopings."

In Toverland staan vier achtbanen. Naast de Boomerang zijn dat lanceerachtbaan Booster Bike, houten achtbaan Troy en spinning coaster Dwervelwind. Komende zomer opent de veertig meter hoge wing coaster Fenix.ZIE OOK: Attractie Toverland krijgt nieuwe naam

Reacties
Bijdrage