Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Plan voor rechtstreekse treinverbinding tussen Nederland en Disneyland Paris

01-03-2018, 19.22 uur

Er zijn plannen voor een rechtstreekse treinverbinding tussen Nederland en Disneyland Paris. Vanaf het voorjaar van 2019 moet de Thalys meerdere keren per dag van Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal naar station Marne la Vallée-Chessy rijden. Dat is vlakbij de ingang van Disneyland Paris.

Het idee wordt genoemd in documenten van de Nederlandse Spoorwegen. Er is nog geen definitieve beslissing over genomen, aldus een woordvoerder van Thalys.

Nu rijden er nog twee treinen per dag tussen Amsterdam Centraal en het internationale station in Lille. Die verbinding zou vervangen worden door de Thalys naar Disneyland. De trein stopt dan ook op Antwerpen Centraal, Brussel-Zuid en vliegveld Paris-Charles de Gaulle.

De nieuwe treinverbinding komt voor Nederlandse Disney-fans als geroepen. Tussen 2020 en 2025 investeert Disneyland Paris 2 miljard euro in nieuwe themagebieden met attracties.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be