Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Grote opknapbeurt voor beroemd miniatuurschip in Madurodam

01-03-2018, 11.11 uur

Eén van de grootste objecten in miniatuurstad Madurodam heeft een opknapbeurt gehad. Na een renovatie van maar liefst drie maanden is de maquette van het bekende stoomschip de Rotterdam teruggeplaatst in het Haagse miniatuurpark.

Het ss Rotterdam, te water gelaten in 1958, is het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Bezoekers van Madurodam kunnen de miniatuurversie al sinds 1965 bewonderen. Het beroemde schip werd destijds tot op de millimeter nauwkeurig nagebouwd met behulp van de originele bouwtekeningen. De gedetailleerde maquette in schaal 1:25, vervaardigd uit aluminium, is ruim één meter breed, twee meter hoog en meer dan negen meter lang.

De afgelopen maanden onderging het miniatuurschip een intensieve onderhoudsbeurt. Het object van 725 kilogram werd overgebracht naar het atelier van Madurodam voor een nieuwe laklaag. "Het schuren en plamuren was een tijdrovende klus, omdat medewerkers hiervoor in de romp van het schip moesten kruipen", laat Madurodam weten. Er zijn ook nieuwe ramen geplaatst. Verder kwam er een gloednieuw zwembad.

De echte Rotterdam wordt tegenwoordig gebruikt als een statische, drijvende attractie. Aan boord bevinden zich onder meer een hotel, een restaurant en congreszalen. In Madurodam vaart het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn nog wel dagelijks rond.











Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be