Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling in 2030 klimaatneutraal'

28-02-2018, 11.45 uur

De Efteling moet in 2030 klimaatneutraal zijn. Dat heeft het attractiepark afgesproken met Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie. Het voornemen geldt zowel voor de uitstoot van schadelijke stoffen bij activiteiten van de Efteling zelf als bij het opwekken van ingekochte energie.

"De Efteling wil behoren tot de top vijf van Europese attractieparken, ook op het gebied van duurzaamheid", laat het park weten. Samen met de Brabantse Milieufederatie worden de komende maanden doelen geformuleerd op het gebied van energie, voedsel, mobiliteit en de ecologische voetafdruk.

Het attractiepark wil de natuurorganisaties te vriend houden om te voorkomen dat milieuactivisten ambitieuze uitbreidingsplannen dwarsbomen. Vandaag kondigde de Efteling ook aan dat er tussen Tilburg en Loon op Zand een natuurbrug wordt aangelegd voor dieren als boomkikkers, padden en salamanders.

Dat plan is onderdeel van de natuurcompensatie die nodig is voor de uitbreiding van de Efteling. Daarnaast koopt Natuurmonumenten een aantal gronden aan die nu nog eigendom zijn van de Efteling, in het zuiden van natuurgebied Loonsche Land.

Het is de bedoeling dat de Efteling de komende jaren met acht hectare groeit. Een stuk grond tussen het Efteling Hotel en de Python wordt bij het attractiepark getrokken. Achter Vogel Rok moet in 2020 een grote nieuwe attractie openen. De gemeenteraad heeft nog geen toestemming gegeven om met de bouw te mogen beginnen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be