Efteling

'Efteling in 2030 klimaatneutraal'

28-02-2018, 11:45 uur | Reacties

De Efteling moet in 2030 klimaatneutraal zijn. Dat heeft het attractiepark afgesproken met Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie. Het voornemen geldt zowel voor de uitstoot van schadelijke stoffen bij activiteiten van de Efteling zelf als bij het opwekken van ingekochte energie.

"De Efteling wil behoren tot de top vijf van Europese attractieparken, ook op het gebied van duurzaamheid", laat het park weten. Samen met de Brabantse Milieufederatie worden de komende maanden doelen geformuleerd op het gebied van energie, voedsel, mobiliteit en de ecologische voetafdruk.


ZIE OOK: Komst nieuwe attractie Efteling in 2020 op losse schroeven

Het attractiepark wil de natuurorganisaties te vriend houden om te voorkomen dat milieuactivisten ambitieuze uitbreidingsplannen dwarsbomen. Vandaag kondigde de Efteling ook aan dat er tussen Tilburg en Loon op Zand een natuurbrug wordt aangelegd voor dieren als boomkikkers, padden en salamanders.

Dat plan is onderdeel van de natuurcompensatie die nodig is voor de uitbreiding van de Efteling. Daarnaast koopt Natuurmonumenten een aantal gronden aan die nu nog eigendom zijn van de Efteling, in het zuiden van natuurgebied Loonsche Land.

Het is de bedoeling dat de Efteling de komende jaren met acht hectare groeit. Een stuk grond tussen het Efteling Hotel en de Python wordt bij het attractiepark getrokken. Achter Vogel Rok moet in 2020 een grote nieuwe attractie openen. De gemeenteraad heeft nog geen toestemming gegeven om met de bouw te mogen beginnen.

ZIE OOK: Efteling wil nieuw parkeerterrein aanleggen

Reacties