Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

De uitbreidingsplannen van Disneyland Paris onder de loep genomen

04-03-2018, 14.15 uur

De veelbelovende toekomstplannen van Disneyland Paris zijn voer voor speculaties. Tot nu toe is er slechts één tekening van de 2 miljard euro kostende uitbreiding van het Walt Disney Studios Park vrijgegeven. Hoewel de tekenstijl behoorlijk vaag is, komen er bij het inzoomen toch een paar verrassingen tevoorschijn.

Het nieuwe Star Wars-themagebied op de concept-art lijkt een iets kleinere versie van Galaxy's Edge, de Star Wars-uitbreiding die volgend jaar opengaat in de Amerikaanse Disney-resorts Disneyland (Californië) en Walt Disney World (Florida). Daar komen twee grote attracties: een interactieve simulator en een darkride.

Als we de plannen voor Disneyland Paris mogen geloven, staat midden in het Star Wars-themadeel straks een gevechtsvliegtuig van het type T-70 X-wing fighter. Wat verder opvalt is dat het bekende ruimteschip Millennium Falcon vooralsnog ontbreekt. In de Amerikaanse variant is dat schip wel ingetekend.

Het Frozen-gedeelte op de tekening heeft veel weg van de Frozen-uitbreiding die eerder is aangekondigd voor Hong Kong Disneyland. Dat gebied werd toen als volgt omschreven: "Bezoekers kunnen de figuren uit de populaire animatiefilm vanaf 2020 beleven op een manier die nog nooit vertoond is in een Disney-park."

Over Frozen-attracties in Parijs is nog niets bekend. Wel heeft het Amerikaanse Disney-park Epcot sinds 2016 een overdekt boottochtje met de naam Frozen Ever After, ontworpen door Nederlander Michel den Dulk.

Het bestaande gedeelte Toy Story Playland wordt groter. Op de tekening staan verschillende nieuwe gebouwen én een nieuwe attractie. Het uiterlijk van de ride komt overeen met Alien Swirling Saucers in Disney's Hollywood Studios in Florida, een kinderattractie die binnenkort opengaat. Wie goed kijkt, ziet ook een beeld van Toy Story-personage Woody staan.

Disney investeert niet alleen in nieuwe themagebieden. In het hart van Walt Disney Studios Park wordt een groot meer aangelegd, blijkt uit het ontwerp. Op het water zijn bootjes en fonteinen zichtbaar. Langs het water is bovendien een Disney-parade bezig. Nu heeft het filmpark nog geen parade. Daarnaast krijgt Studio 1 - de overdekte boulevard met winkels en restaurants bij de ingang - ogenschijnlijk een ander uiterlijk.

Speciaal voor fans van de superhelden van Marvel staat er een make-over op de planning voor themagebied Backlot. Lanceerachtbaan Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith wordt omgebouwd tot een Iron Man-attractie met een simpele, ronde façade.

Special effects-attractie Armageddon verdwijnt, maar het is nog niet duidelijk wat er met het gebouw gaat gebeuren. Verder gaan er geruchten over de komst van een Marvel-toevoeging op de plek van Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular. Op het ontwerp staat de Quinjet, het straalvliegtuig van de Avengers. Sommige fans denken ook de Star Blaster te herkennen, een ruimteschip uit de Guardians of the Galaxy-filmreeks. The Twilight Zone Tower of Terror behoudt volgens de tekening hetzelfde thema.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be