Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris investeert 2 miljard euro in gigantische uitbreiding met Marvel, Frozen en Star Wars

27-02-2018, 14.18 uur

Disneyland Paris heeft vandaag onverwachts gigantische toekomstplannen gepresenteerd. Het Walt Disney Studios Park wordt tussen 2020 en 2025 uitgebreid met nieuwe attracties, shows en themagebieden rondom de superhelden van Marvel, sciencefictionreeks Star Wars en animatiefilm Frozen. In totaal investeert men 2 miljard euro: de grootste investering sinds de opening van Disneyland Paris in 1992.

De oppervlakte van het filmpark groeit van 27 naar 39 hectare. In het hart van het park komt een groot meer te liggen. Daaromheen verschijnen de drie nieuwe gebieden. Het lot van de bestaande attracties Studio Tram Tour: Behind The Magic en Armageddon: les Effets Spéciaux is onzeker. Hetzelfde geldt voor de show Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular.

In het Frozen-deel wordt een grote berg met een sprookjesachtig ijskasteel gebouwd. Star Wars komt terug in een gebied dat een replica lijkt van Galaxy's Edge, een themawereld die op dit moment gebouwd wordt in Disney-parken in Californië en Florida.

Van het Marvel-deel is bekend dat de huidige achtbaan Rock 'n' Roller Coaster wordt omgebouwd tot een attractie met superheld Iron Man. The Twilight Zone Tower of Terror, geopend in 2007, krijgt zo te zien geen Marvel-thema.

Daarnaast wordt het bestaande themagebied Toy Story Playland uitgebreid met een nieuwe attractie. Dat wordt waarschijnlijk een kopie van Alien Swirling Saucers uit Disney's Hollywood Studios in Florida.

Bob Iger, directeur van de Amerikaanse Walt Disney Company, maakte de ambitieuze plannen vandaag bekend samen met de Franse president Emmanuel Macron. Dat gebeurde in Palais de l’Elysée in Parijs. Het Amerikaanse moederbedrijf nam Disneyland Paris vorig jaar over.

"We zijn heel enthousiast over de toekomst van Disneyland Paris en blijven investeren in succes op lange termijn", aldus Iger. "Het resort is nu al de belangrijkste toeristische bestemming in Europa. Met de ingrijpende uitbreiding tillen we niet alleen de ervaring van de gasten tot een hoger niveau, maar scheppen we ook nieuwe kansen voor het toerisme in deze dynamische streek."Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be