Bobbejaanland

Bobbejaanland kondigt spectaculaire nieuwe achtbaan aan

27-02-2018, 12:31 uur | Reacties

Bobbejaanland opent volgend jaar een spectaculaire nieuwe achtbaan. Het Vlaamse pretpark investeert in de bouw van een triple-launch coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Een ritje bestaat uit drie lanceringen - vooruit, achteruit en weer vooruit - gevolgd door meerdere inversies.

In Attractiepark Slagharen, een zusterpark van Bobbejaanland, staat sinds 2017 een triple-launch coaster met twee inversies: Gold Rush. Die is 33 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 95 kilometer per uur. "Onze variant wordt de snelste, hoogste en steilste triple-launch coaster met de meeste inversies in de Benelux", bevestigt Bobbejaanland-directielid Peggy Verelst aan Looopings.


ZIE OOK: Knallende opening van nieuwe achtbaan Gold Rush in Slagharen

De nieuwe achtbaan komt te liggen in de buurt van achtbaan Typhoon en frisbee Sledge Hammer, in een themagebied van ruim twee hectare. Een deel van het gebied - drieduizend vierkante meter - is nu nog niet toegankelijk voor publiek. "Deze backstage-area wordt dus bij het huidige park getrokken."

De werkzaamheden voor de nieuwe attractie starten in de zomer, aldus Verelst. "Tegen die tijd zullen we ook meer bekendmaken over het baanverloop en het thema." Het exacte investeringsbedrag is nog niet bekendgemaakt. "Maar het wordt de grootste investering in de geschiedenis van het park."

Slagharen en Bobbejaanland zijn allebei eigendom van de Spaanse groep Parques Reunidos, net als onder meer Movie Park Germany. Daar opende vorig jaar een triple-launch coaster van fabrikant Mack Rides.

ZIE OOK: Bobbejaanland krijgt tweede virtualreality-achtbaan in 2018

Reacties