Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland kondigt spectaculaire nieuwe achtbaan aan

27-02-2018, 12.31 uur

Bobbejaanland opent volgend jaar een spectaculaire nieuwe achtbaan. Het Vlaamse pretpark investeert in de bouw van een triple-launch coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Een ritje bestaat uit drie lanceringen - vooruit, achteruit en weer vooruit - gevolgd door meerdere inversies.

In Attractiepark Slagharen, een zusterpark van Bobbejaanland, staat sinds 2017 een triple-launch coaster met twee inversies: Gold Rush. Die is 33 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 95 kilometer per uur. "Onze variant wordt de snelste, hoogste en steilste triple-launch coaster met de meeste inversies in de Benelux", bevestigt Bobbejaanland-directielid Peggy Verelst aan Looopings.

De nieuwe achtbaan komt te liggen in de buurt van achtbaan Typhoon en frisbee Sledge Hammer, in een themagebied van ruim twee hectare. Een deel van het gebied - drieduizend vierkante meter - is nu nog niet toegankelijk voor publiek. "Deze backstage-area wordt dus bij het huidige park getrokken."

De werkzaamheden voor de nieuwe attractie starten in de zomer, aldus Verelst. "Tegen die tijd zullen we ook meer bekendmaken over het baanverloop en het thema." Het exacte investeringsbedrag is nog niet bekendgemaakt. "Maar het wordt de grootste investering in de geschiedenis van het park."

Slagharen en Bobbejaanland zijn allebei eigendom van de Spaanse groep Parques Reunidos, net als onder meer Movie Park Germany. Daar opende vorig jaar een triple-launch coaster van fabrikant Mack Rides.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be