Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Oude achtbaan Looping Star uit Attractiepark Slagharen keert terug

27-02-2018, 23.25 uur

De iconische Looping Star uit Attractiepark Slagharen krijgt een tweede leven. In 2016 werd de beroemde achtbaan afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe triple-launch coaster Gold Rush. Toch kunnen fans binnenkort weer een ritje maken in de geliefde rollercoaster uit 1979.

De oude Looping Star wordt opgebouwd in pretpark Parko Paliatso op het eiland Cyprus. Dat bevestigt een woordvoerder van het park aan Looopings. "Wij hebben inderdaad het exemplaar uit Slagharen overgenomen", luidt de reactie. "De baan is helemaal gereviseerd."

Begin april vindt de opening plaats. In Parko Paliatso staan voornamelijk kermisattracties, waaronder een reuzenrad, een zweefmolen, een spookhuis, een schommelschip, een muisachtbaan en een simpele kinderachtbaan.

Op 2 oktober 2016 maakte de 24,5 meter hoge Looping Star het laatste ritje in Nederland. Slagharen verkocht de baan aan een Nederlandse handelaar in Schotland, die vervolgens een nieuwe koper zocht.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be