Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling sloopt interieur van Sneeuwwitje tijdens verbouwing

27-02-2018, 18.12 uurBeeld: Isolde

Er is weinig meer over van het sprookje van Sneeuwwitje in de Efteling. Zo'n twee weken geleden begon een grote renovatie van het bekende tafereel in het Sprookjesbos. Inmiddels is de grot met de zeven dwergen helemaal leeggehaald. Al het oude rotswerk werd gesloopt.

Dat is te zien op een bijzondere bouwfoto die Looopings kreeg toegestuurd. De Efteling gaat de iconische scène uit 1975 helemaal opnieuw opbouwen. Ook het naastgelegen kasteel van de stiefmoeder van Sneeuwwitje is tijdelijk afgesloten voor een onderhoudsbeurt.

Verder is er een vergunning aangevraagd voor de bouw van een nieuw duivenhok achter de grot van Sneeuwwitje. Daar worden de gekleurde duiven uit het sprookje Het Bruidskleed van Genoveva ondergebracht.

Begin juli moet de ingrijpende verbouwing zijn afgerond.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be