Efteling

Efteling-stem Mies Bouwman (88) overleden

26-02-2018, 18:48 uur | Reacties

De legendarische tv-presentatrice Mies Bouwman is op 88-jarige leeftijd overleden. Voor de Efteling sprak ze de introductie van watershow Aquanura in. Bouwman was niet ernstig ziek. Ze lag even in het ziekenhuis vanwege griep en ademhalingsproblemen, maar vanochtend ging ze weer naar huis. Daar blies ze haar laatste adem uit.

In de Efteling introduceert Bouwman sinds de opening van Aquanura op 31 mei 2012 het verhaal van de Kikkerkoning in het Nederlands en Engels. Daarna telt ze samen met de bezoekers af van zeven tot één, waarna de fonteinenshow begint.


ZIE OOK: Stem van Efteling-sprookje Meisje met de Zwavelstokjes overleden

De Nederlandse tekst gaat als volgt: "Dames en heren, meisjes en jongens. Er was eens een prinses die in een schitterend kasteel woonde. Bij het kasteel was een vijver met betoverde kikkers. Daar speelde de prinses vaak met haar gouden bal. Maar op een dag viel de bal met een grote plons in het water. Dat deed de kikkers ontwaken. Samen met de kikkers wekken wij nu de vijver tot leven in een sprookjesachtig waterballet."

Na de Engelse vertaling volgt de bekende afsluiting: "Laten we samen aftellen. Zeven. Zes. Vijf. Vier. Drie. Twee. Eén..." Er is ook een alternatieve versie gemaakt waarin wordt verteld dat de prinses "speciale bezoekers" uitkiest om mee te spelen. Die variant werd in de eerste jaren na de opening van Aquanura gebruikt als Kikkerprinses Anura bij de show aanwezig was.

De presentatrice vond het volgens een woordvoerster van de Efteling "enig" om het verhaal in te mogen spreken. Ze zou de show nooit in het echt hebben gezien. Haar kinderen en kleinkinderen kwamen wel kijken.

ZIE OOK: Efteling rouwt om dood koningin Fabiola, schrijfster Indische Waterlelies

Reacties