Julianatoren

Julianatoren boos op milieuclub: 'Wij worden geen Efteling of Walibi'

26-02-2018, 15:05 uur | Reacties

De Julianatoren is boos op een milieuvereniging. De Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn beweerde onlangs dat het pretpark van plan is om "de Efteling en Walibi achterna te gaan". Een advocaat van de Julianatoren eist nu dat die uitspraak officieel wordt teruggenomen.

De stichting heeft een brief ontvangen van advocatenbureau A.A. Robbers uit Ugchelen, weet dagblad de Stentor. Daarin wordt de milieuclub verzocht om schriftelijk afstand te nemen van uitlatingen gedaan door voorzitter Theo van Kerkhof.


ZIE OOK: Julianatoren wil achtbaan en vrijevaltoren bouwen

Van Kerkhof zei onlangs in een interview dat de Julianatoren de ambitie heeft om net zo groot te worden als de Efteling en Walibi. Ook suggereerde hij dat buurtbewoners veel overlast gaan ondervinden van een nieuwe familieachtbaan. Die "onnodige bangmakerij" schoot de directie van het Apeldoornse attractiepark in het verkeerde keelgat.

De Julianatoren blijft zich richten op kinderen tussen 4 en 9 jaar, zegt directeur Jeroen Buter. Hij hoopt volgend jaar twee kleine attracties te kunnen openen, maar dat zou niet leiden tot meer overlast. "En we hebben totaal niet de ambitie om uit te groeien tot een park dat vergelijkbaar is met de Efteling of Walibi."

ZIE OOK: Streep door bestemmingsplan Julianatoren

Reacties