Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
TusenFryd

Pretpark in Noorwegen krijgt virtualreality-achtbaan

28-02-2018, 13.35 uur

Een pretpark in Noorwegen voegt dit jaar virtual reality toe aan een achtbaan. De familieachtbaan Western-Expressen in attractiepark TusenFryd wordt uitgerust met virtualreality-brillen. Voortaan gaat de rollercoaster door het leven als Steampunk Hunters.

Dat heeft TusenFryd bekendgemaakt. De interactieve virtualreality-film wordt gesynchroniseerd met de bewegingen van de achtbaan. Passagiers wanen zich dan in een bergachtig mijngebied waar ze monsters moeten verjagen.

De achtbaan, die eerder te vinden was in het Italiaanse pretpark Mirabilandia, is een kopie van de Mine Train in Attractiepark Slagharen. TusenFryd bestaat in 2018 dertig jaar. Het park is onderdeel van de Spaanse groep Parques Reunidos, net als onder meer Slagharen en Bobbejaanland.

Meer TusenFryd
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be