Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Fors meer bezoekers voor PortAventura World in Spanje

24-03-2018, 10.02 uur

Het Spaanse pretparkresort PortAventura World heeft het afgelopen jaar fors meer bezoekers getrokken. In 2017 steeg het bezoekersaantal van ruim vier miljoen naar 4,7 miljoen, een toename van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De stijging was voornamelijk te danken aan de opening van het nieuwe pretpark Ferrari Land, met de hoogste en snelste achtbaan van Europa. Er staan ook enkele vrijevaltorens en simulatoren.

Het aantal Spanjaarden groeide het afgelopen jaar met 19 procent. De internationale markt steeg met 21 procent. 52 procent van de buitenlandse gasten verbleef in een hotel. In 2018 hoopt de directie de grens van vijf miljoen bezoekers te doorbreken. Daarmee is PortAventura World in de Europese ranglijsten een geduchte concurrent voor de Efteling.

Het resort bestaat uit drie verschillende parken: het originele PortAventura Park - goed voor 3,65 miljoen bezoekers, waterpark Caribe Aquatic Park en het nieuwe Ferrari Land. In het Ferrari-park openen volgende maand enkele nieuwe kinderattracties, waaronder een achtbaan.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be