Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell sluit glijbaan in Tikibad na ernstig ongeluk

20-02-2018, 21.45 uur | Reacties

Eén van de waterglijbanen in het Tikibad van Duinrell is gesloten vanwege een ernstig ongeluk. Een 18-jarige jongen liep afgelopen zondag een zware hersenschudding en een whiplash op. Dat gebeurde in de glijbaan X-stream, waarbij badgasten plaatsnemen op een luik dat openklapt. Vervolgens maken ze een vrije val van enkele meters.

Een woordvoerder van Duinrell bevestigt het incident tegenover Looopings. "Deze gast is snel door onze EHBO-medewerkers verzorgd", zegt de voorlichter. Naar de oorzaak van het ongeval wordt nog onderzoek gedaan. De glijbaan is daarom tot nader order buiten gebruik.

Vanessa Joldersma, de moeder van het slachtoffer, vindt dat ze niet netjes behandeld is. "Ze namen ons helemaal niet serieus", vertelt ze aan het AD. "Ik moest een soort schadeformulier tekenen waarop niets stond ingevuld. Ik kreeg sterk de indruk dat ze het ongeluk wilden wegmoffelen." Ze overweegt juridische stappen te nemen.

De Duinrell-woordvoerder benadrukt dat het Wassenaarse pretpark veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. "Elk incident is er één te veel. We vinden het heel vervelend wat er gebeurd is. We hebben contact met de moeder van de jongen en houden haar op de hoogte van de ontwikkelingen."

Sinds de opening in 2010 ging het al regelmatig mis bij de X-stream in het Tikibad. Het aantal incidenten met de omstreden glijbaan is inmiddels niet meer op twee handen te tellen. De afgelopen jaren kwamen echter geen meldingen over ongelukken meer naar buiten.

Meer Duinrell