Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell sluit glijbaan in Tikibad na ernstig ongeluk

20-02-2018, 21.45 uur

Eén van de waterglijbanen in het Tikibad van Duinrell is gesloten vanwege een ernstig ongeluk. Een 18-jarige jongen liep afgelopen zondag een zware hersenschudding en een whiplash op. Dat gebeurde in de glijbaan X-stream, waarbij badgasten plaatsnemen op een luik dat openklapt. Vervolgens maken ze een vrije val van enkele meters.

Een woordvoerder van Duinrell bevestigt het incident tegenover Looopings. "Deze gast is snel door onze EHBO-medewerkers verzorgd", zegt de voorlichter. Naar de oorzaak van het ongeval wordt nog onderzoek gedaan. De glijbaan is daarom tot nader order buiten gebruik.

Vanessa Joldersma, de moeder van het slachtoffer, vindt dat ze niet netjes behandeld is. "Ze namen ons helemaal niet serieus", vertelt ze aan het AD. "Ik moest een soort schadeformulier tekenen waarop niets stond ingevuld. Ik kreeg sterk de indruk dat ze het ongeluk wilden wegmoffelen." Ze overweegt juridische stappen te nemen.

De Duinrell-woordvoerder benadrukt dat het Wassenaarse pretpark veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. "Elk incident is er één te veel. We vinden het heel vervelend wat er gebeurd is. We hebben contact met de moeder van de jongen en houden haar op de hoogte van de ontwikkelingen."

Sinds de opening in 2010 ging het al regelmatig mis bij de X-stream in het Tikibad. Het aantal incidenten met de omstreden glijbaan is inmiddels niet meer op twee handen te tellen. De afgelopen jaren kwamen echter geen meldingen over ongelukken meer naar buiten.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be