OK Corral

Bijzondere nieuwe achtbaan in Frans pretpark

31-05-2018, 15:19 uur | Reacties

Een pretpark in Frankrijk opent komend weekend een bijzondere nieuwe rollercoaster. Attractiepark OK Corral presenteert een familieachtbaan waarvan de treinen bestaan uit twee soorten karretjes. Bezoekers kunnen kiezen uit een zitplaats op een paard of een stoel in een huifkar.

Dat zorgt voor twee verschillende ritervaringen. "Dit is de eerste paard en wagen-achtbaan ter wereld", vertelt de Nederlandse directeur Mathijs Bembom aan Looopings. "Het is een origineel concept dat speciaal voor OK Corral werd ontwikkeld. De realisatie nam vier jaar in beslag."


ZIE OOK: Knallende opening van nieuwe achtbaan Gold Rush in Slagharen

De naam luidt Pioneer. Er zijn twee treinen voor elk twaalf personen. De attractie werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer. In november vorig jaar begonnen de werkzaamheden. Aanstaande zaterdag vindt de opening plaats. Pioneer is 25 meter hoog en vijfhonderd meter lang. De topsnelheid bedraagt 65 kilometer per uur.

OK Corral, gelegen in het Zuid-Franse Cuges-les-Pins, staat in het teken van het Wilde Westen. Directeur Mathijs Bembom is de zoon van de oprichter van Attractiepark Slagharen.

ZIE OOK: Duitse fabrikant levert bizarre gelanceerde spinning coaster

Reacties