Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Majaland Kownaty

Plannen voor houten achtbaan in Pools Plopsaland

20-02-2018, 00:55 uur | Reacties

Het nieuwe Plopsa-pretpark in Polen is nog niet open, maar er wordt nu al gewerkt aan een grote uitbreiding. Er zijn plannen voor de bouw van een houten achtbaan in Majaland Kownaty. Dat bevestigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings.

De achtbaan wordt vergelijkbaar met Heidi The Ride in het Belgische Plopsaland De Panne. "We hebben een bouwaanvraag ingediend voor een houten achtbaan in ons nieuwe park in Polen", vertelt Van den Kerkhof. Het zou de eerste houten achtbaan in Polen worden.


ZIE OOK: Foto's: nieuw Plopsa-pretpark in Polen is bijna af

De nieuwe rollercoaster wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International. Dat is ook de fabrikant van de baan in De Panne. Heidi The Ride is 618 meter lang en 22 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 71 kilometer per uur.

De officiële opening van Mayaland Kownaty vindt plaats op zaterdag 26 mei. De eerste fase van het park bestaat uit een binnen- en buitengedeelte met kinderattracties gebaseerd op de Studio 100-figuren Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi en Bumba. Voor het project werkt de Belgische Plopsa Group samen met de Nederlandse investeerder Momentum Capital.

ZIE OOK: Eerste attractie gearriveerd in nieuw Plopsa-pretpark

Reacties