Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Plannen voor houten achtbaan in Pools Plopsaland

20-02-2018, 00.55 uur

Het nieuwe Plopsa-pretpark in Polen is nog niet open, maar er wordt nu al gewerkt aan een grote uitbreiding. Er zijn plannen voor de bouw van een houten achtbaan in Majaland Kownaty. Dat bevestigt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings.

De achtbaan wordt vergelijkbaar met Heidi The Ride in het Belgische Plopsaland De Panne. "We hebben een bouwaanvraag ingediend voor een houten achtbaan in ons nieuwe park in Polen", vertelt Van den Kerkhof. Het zou de eerste houten achtbaan in Polen worden.

De nieuwe rollercoaster wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International. Dat is ook de fabrikant van de baan in De Panne. Heidi The Ride is 618 meter lang en 22 meter hoog. De topsnelheid bedraagt 71 kilometer per uur.

De officiële opening van Mayaland Kownaty vindt plaats op zaterdag 26 mei. De eerste fase van het park bestaat uit een binnen- en buitengedeelte met kinderattracties gebaseerd op de Studio 100-figuren Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi en Bumba. Voor het project werkt de Belgische Plopsa Group samen met de Nederlandse investeerder Momentum Capital.

Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be