Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Lokale politiek blijft Dolfinarium Harderwijk steunen

18-02-2018, 16.59 uur

Ondanks de aanhoudende kritiek op het Dolfinarium blijft de lokale politiek het park steunen. Vrijwel alle politieke partijen in Harderwijk staan pal achter de toeristische attractie. Dat blijkt uit een rondgang door de lokale krant Het Kontakt Harderwijk.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart vroeg de krant elf partijen naar hun visie op de toekomst van het Dolfinarium. Het overgrote deel van de partijen verdedigt het zeedierenpark. Politici hebben bovendien geen goed woord over voor dierenactivisten die regelmatig demonstreren voor de ingang.

"Laten we niet vergeten dat het Dolfinarium ook een plek is waar gewonde dieren opgevangen en verzorgd worden", reageert de Harderwijkse fractie van de ChristenUnie. "Wij hebben geen signalen gekregen dat de dieren niet goed worden verzorgd."

Het CDA benadrukt dat het park veel bijgedragen heeft aan de economische en toeristische ontwikkeling van Harderwijk. Volgens de VVD zou het "eeuwig zonde" zijn als de trekpleister zou verdwijnen. "Het Dolfinarium is van enorm belang voor Harderwijk en de regio."

Fractie Van der Veere vindt dat het Dolfinarium moet blijven, omdat het park veel bijdraagt aan de Harderwijkse economie. Ook Gemeentebelang Harderwijk-Hierden ziet de toegevoegde waarde. "Met de nieuwe impuls als waterattractie hopen we op meer bezoekers voor het Dolfinarium in de komende jaren", aldus D66.

Lokale partij WIJ noemt het Dolfinarium "een toeristische trekpleister van jewelste". "Wij moeten als gemeente zorgen dat we dit bedrijf binnenboord houden." De SGP omschrijft het park als "een goed ingerichte en diervriendelijke attractie". "De zorg voor de dieren staat op een hoog niveau."

Het Dolfinarium zit al jaren in zwaar weer. In het laatste jaarverslag wordt gesproken over een verlies van ruim 3,9 miljoen euro. Sinds kort maakt de directie geen bezoekersaantallen meer bekend. De opening van een nieuwe waterspeelplaats werd een jaar uitgesteld.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be