Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Dolfinarium

Lokale politiek blijft Dolfinarium Harderwijk steunen

18-02-2018, 16:59 uur | Reacties

Ondanks de aanhoudende kritiek op het Dolfinarium blijft de lokale politiek het park steunen. Vrijwel alle politieke partijen in Harderwijk staan pal achter de toeristische attractie. Dat blijkt uit een rondgang door de lokale krant Het Kontakt Harderwijk.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart vroeg de krant elf partijen naar hun visie op de toekomst van het Dolfinarium. Het overgrote deel van de partijen verdedigt het zeedierenpark. Politici hebben bovendien geen goed woord over voor dierenactivisten die regelmatig demonstreren voor de ingang.

ZIE OOK: Miljoenenverlies voor Dolfinarium Harderwijk: 'Reden tot zorg'

"Laten we niet vergeten dat het Dolfinarium ook een plek is waar gewonde dieren opgevangen en verzorgd worden", reageert de Harderwijkse fractie van de ChristenUnie. "Wij hebben geen signalen gekregen dat de dieren niet goed worden verzorgd."

Het CDA benadrukt dat het park veel bijgedragen heeft aan de economische en toeristische ontwikkeling van Harderwijk. Volgens de VVD zou het "eeuwig zonde" zijn als de trekpleister zou verdwijnen. "Het Dolfinarium is van enorm belang voor Harderwijk en de regio."

Fractie Van der Veere vindt dat het Dolfinarium moet blijven, omdat het park veel bijdraagt aan de Harderwijkse economie. Ook Gemeentebelang Harderwijk-Hierden ziet de toegevoegde waarde. "Met de nieuwe impuls als waterattractie hopen we op meer bezoekers voor het Dolfinarium in de komende jaren", aldus D66.

Lokale partij WIJ noemt het Dolfinarium "een toeristische trekpleister van jewelste". "Wij moeten als gemeente zorgen dat we dit bedrijf binnenboord houden." De SGP omschrijft het park als "een goed ingerichte en diervriendelijke attractie". "De zorg voor de dieren staat op een hoog niveau."

Het Dolfinarium zit al jaren in zwaar weer. In het laatste jaarverslag wordt gesproken over een verlies van ruim 3,9 miljoen euro. Sinds kort maakt de directie geen bezoekersaantallen meer bekend. De opening van een nieuwe waterspeelplaats werd een jaar uitgesteld.

ZIE OOK: Dolfinarium breekt nieuw waterpark weer af

Reacties
Bijdrage