Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium onthult naam van nieuwe achtbaan

15-02-2018, 11:34 uur | Reacties

De nieuwe familieachtbaan van Walibi Belgium gaat Tiki-Waka heten. Dat heeft het pretpark vanochtend bekendgemaakt op een bijeenkomst. Verder werd er een tweede nieuwe attractie aangekondigd voor 2018: een speelparcours met de naam Tiki-Trail.

Beide toevoegingen komen te liggen in het Hawaiiaanse themagebied Exotic World, bij de interactieve darkride Challenge of Tutankhamon. De ruim twintig meter hoge rollercoaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer wordt bijna zeshonderd meter lang, met een topsnelheid van 55 kilometer per uur. De minimumlengte is één meter. Er rijden vijf karretjes voor vier personen.

ZIE OOK: Nieuwe achtbaan Walibi Belgium gaat de hoogte in

"We proberen de achtbaan operationeel te hebben bij de start van het nieuwe seizoen", vertelt een voorlichtster aan Looopings. Walibi Belgium gaat op zaterdag 31 maart weer open. Er wordt 7,8 miljoen euro geïnvesteerd in themadeel Exotic World.

Verder wordt het overdekte zwemparadijs Aqualibi deze winter uitgebreid met een kindergebied van zevenhonderd vierkante meter. Het nieuwe gedeelte wordt Kiddie Bay genoemd.

De plannen zijn onderdeel van een ambitieus masterplan van het Belgische attractiepark. De komende jaren staan er verschillende grote attracties op de planning, waaronder een interactieve waterattractie (2019), een kinderachtbaan (2019), een interactieve darkride (2020), een mega coaster (2021) en een vliegtuigmolen (2022-2023).ZIE OOK: Video: dit wordt de nieuwe achtbaan van Walibi Belgium

Reacties
Bijdrage