Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris bouwt Rock 'n' Roller Coaster om tot Iron Man-achtbaan

12-02-2018, 05.57 uur

De beroemde overdekte achtbaan Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris wordt omgebouwd tot een attractie met superheld Iron Man. Dat is vannacht officieel bekendgemaakt tijdens een speciale Disney-conventie in Japan.

"Bezoekers beleven een razendsnel hyperkinetisch avontuur samen met Iron Man en hun favoriete Avengers", luidt de omschrijving. Disneyland Paris-directrice Catherine Powell is blij dat de karakters van Marvel een vaste plek krijgen in het Walt Disney Studios Park. "Deze ambitieuze ontwikkelingen zullen de aantrekkingskracht van het resort versterken."

Het baanverloop blijft gelijk. Er wordt geen nieuwe naam of heropeningsdatum genoemd. Wel geeft men alvast een concepttekening van de vernieuwde wachtrij vrij.

Sinds de opening in 2002 staat Rock 'n' Roller Coaster in het teken van de Amerikaanse rockband Aerosmith. Aan boord van de treinen is rockmuziek te horen. De ruim 24 meter hoge achtbaan werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Een ritje bestaat uit een lancering naar meer dan 90 kilometer per uur in minder dan drie seconden, gevolgd door drie inversies.

Komende zomer komen de Marvel-superhelden al naar het Walt Disney Studios Park voor het festival Season of Super Heroes, met drie verschillende Marvel-shows: Super Heroes United, Stark Expo presents: Energy for Tomorrow! en Guardians of the Galaxy Awesome Dance-Off.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be