Plopsaqua Hannuit-Landen

Definitief: Plopsa opent nieuw waterpretpark in 2020

09-02-2018, 15.43 uur | Reacties

Na jaren overleggen is het eindelijk definitief: Plopsa gaat een nieuw waterpretpark openen. Vanaf 2020 zijn bezoekers welkom in Plopsaqua Hannuit-Landen, een zwemparadijs van 4800 vierkante meter gelegen bij de Belgische steden Hannuit en Landen. De bouw kost 22,5 miljoen euro.

Plopsaqua Hannuit-Landen wordt het tweede waterpark van Plopsa, na het in 2015 geopende Plopsaqua De Panne bij pretpark Plopsaland De Panne. Naast een 25 meter-bad en een instructiebad komt er een groot recreatief gedeelte met verschillende waterattracties. Eén daarvan wordt een negentien meter hoge glijbaan met een openklappend luik en een vrije val.


ZIE OOK: Concrete plannen voor gigantisch Plopsa-zwembad in België

Waar Plopsaqua De Panne vrijwel volledig draait om Wickie de Viking, komt het nieuwe zwembad in het teken te staan van Studio 100-karakters Bumba en Maya de Bij. Inwoners van Hannuit en Landen kunnen voor een voordelig tarief komen zwemmen.

Volgens Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof is er in de regio veel behoefte aan een groot themazwembad. "We voelden echt wel de vraag om elders in België nog een waterpark te bouwen." Er wordt momenteel nog gesproken over een Plopsa-bad in Mechelen.ZIE OOK: 'Nieuw Plopsa-zwembad in 2020 open'

Reacties