Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaqua Landen-Hannuit

Definitief: Plopsa opent nieuw waterpretpark in 2020

09-02-2018, 15.43 uur | Reacties

Na jaren overleggen is het eindelijk definitief: Plopsa gaat een nieuw waterpretpark openen. Vanaf 2020 zijn bezoekers welkom in Plopsaqua Landen-Hannuit, een zwemparadijs van 4800 vierkante meter gelegen bij de Belgische steden Hannuit en Landen. De bouw kost 22,5 miljoen euro.

Plopsaqua Landen-Hannuit wordt het tweede waterpark van Plopsa, na het in 2015 geopende Plopsaqua De Panne bij pretpark Plopsaland De Panne. Naast een 25 meter-bad en een instructiebad komt er een groot recreatief gedeelte met verschillende waterattracties. Eén daarvan wordt een negentien meter hoge glijbaan met een openklappend luik en een vrije val.

Waar Plopsaqua De Panne vrijwel volledig draait om Wickie de Viking, komt het nieuwe zwembad in het teken te staan van Studio 100-karakters Bumba en Maya de Bij. Inwoners van Hannuit en Landen kunnen voor een voordelig tarief komen zwemmen.

Volgens Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof is er in de regio veel behoefte aan een groot themazwembad. "We voelden echt wel de vraag om elders in België nog een waterpark te bouwen." Er wordt momenteel nog gesproken over een Plopsa-bad in Mechelen.Meer Plopsaqua Landen-Hannuit
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be