Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling heropent Python na megarenovatie: dit is er veranderd

31-03-2018, 12.06 uur

De Efteling heeft het voor elkaar gekregen om de beroemde Python in minder dan drie maanden tijd grotendeels te slopen en opnieuw op te bouwen. Op zaterdag 6 januari maakte de originele 37 jaar oude achtbaan het allerlaatste ritje. Vandaag werd de vernieuwde Python officieel geopend.

Prijswinnaars, fans, journalisten en andere genodigden kregen zaterdagochtend de kans om de rollercoaster alvast uit te proberen. Efteling-directeur Fons Jurgens maakte voor het eerst in zijn leven een ritje. Tot nu toe durfde hij niet. "Ik vond hem eerlijk gezegd echt heftig", vertelt Jurgens aan Looopings. "Hij gaat heel soepel, hij is niet zo schokkerig als Joris en de Draak en de oude Python. Maar ik denk niet dat ik nu elke week een ritje ga maken, ik ben geen durfal."

De 29 meter hoge Python werd begin jaren tachtig gebouwd door de Limburgse firma Vekoma. Het gedeelte tussen de eerste afdaling en de remmen is volledig vervangen, al bleef het iconische baanverloop - met twee loopings en twee kurkentrekkers - nagenoeg gelijk.

Er kwamen 47 nieuwe stukken achtbaan en 57 nieuwe steunpilaren, gefabriceerd door het Belgische staalconstructiebedrijf CSM. De rest van de baan is grondig schoongemaakt. Op 20 maart vond het eerste testritje plaats. Aan de treinen uit 2012 werden alleen enkele kleine aanpassingen verricht.

De omgeving kreeg wel een totaal ander uiterlijk. Zo werd de wachtrij opnieuw aangelegd en kwam er een speciale single riders-rij. Het oude fotohuisje bij de uitgang is gesloopt. Binnenkort opent een nieuw fotopunt. Verder werd het stationsgebouw opgeknapt en verschenen er nieuwe borden. Volgende maand opent een nieuw horecapunt naast de attractie.

Een andere belangrijke verandering is de komst van de Boarding Pass. Op drukke dagen moeten Efteling-bezoekers een ritje in de Python voortaan reserveren. Ze kunnen gratis een tijdstip naar keuze selecteren via de officiële Efteling-app of bij kaartautomaten naast de achtbaan. Per kwartier mag een beperkt aantal personen aansluiten in de rij. Op die manier blijft de wachttijd kort.

Ter gelegenheid van de heropening konden echte Efteling-fans vandaag exclusieve Python-souvenirs aanschaffen. Bij een souvenirkraam in het Ruigrijk werden pins, truien én oude Python-moeren verkocht.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be