Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling houdt vast aan reserveringssysteem bij de Python

15-02-2018, 16.08 uurBeeld: Cindy Vervuren

De Efteling houdt vast aan het gratis reserveringssysteem bij de Python. Het experiment waarbij bezoekers voor aanvang van een ritje een Boarding Pass moesten reserveren, is volgens een woordvoerster succesvol. Daarom wordt het komend voorjaar definitief ingevoerd.

"We hebben de Boarding Pass afgelopen najaar enkele maanden lang getest en de resultaten zijn positief", vertelt de voorlichtster aan Looopings. "Onze gasten waarderen de eenvoud van het systeem. Daarom gaan we ermee door."

Het concept wordt niet aangepast. Dat betekent dat de normale wachtrij van de Python sluit wanneer de Boarding Pass actief is. Bezoekers kunnen alleen met een reservering aansluiten in de rij. Het aanvragen van een Boarding Pass voor een tijdstip naar keuze kan via de Efteling-app of met behulp van kaartautomaten naast de attractie.

Er wordt per kwartier een maximumaantal personen toegelaten. Op die manier blijft de wachtrij kort. Het principe is de Eftelingse variant op het bekende FastPass-systeem van Disney, al is er daar wel altijd ook een normale rij beschikbaar.

De Python is tot eind maart gesloten vanwege een omvangrijke renovatie van 4,5 miljoen euro. Daarbij wordt het grootste gedeelte van de baan vervangen. Tegelijkertijd wordt ook de wachtrij aangepast. De Efteling introduceert onder meer een speciale single riders-rij.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be