Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell haalt 'schadelijke' energiedrankjes uit de schappen

06-02-2018, 20.46 uur

In Duinrell zijn vanaf komend seizoen geen energiedrankjes meer verkrijgbaar. Bezoekers van het Wassenaarse attractiepark die graag Red Bull drinken, zullen die in het vervolg zelf mee moeten nemen. De verkoop van de zoete oppepdrankjes wordt gestaakt.

Dat laat een woordvoerster van Jumbo Supermarkten aan Looopings weten. De eet- en drinkgelegenheden in Duinrell worden verzorgd door horecaketen La Place, tegenwoordig onderdeel van Jumbo.

"Wij kunnen melden dat La Place, in overleg met Duinrell, bij haar vestigingen in het attractiepark zal stoppen met de verkoop van energiedranken", aldus de voorlichtster. "Op deze manier is het assortiment van La Place goed afgestemd op de uitgangspunten en doelgroep van Duinrell."

Looopings kon afgelopen maand al bekendmaken dat ook Attractiepark Slagharen energiedrankjes uit het assortiment haalt. Walibi Holland blijft voorlopig wel Red Bull verkopen, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van kinderartsen. Zij wijzen op schadelijke effecten als rusteloosheid, paniekaanvallen, hartritmestoornissen en nierfalen.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be