Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam in de problemen door onwetendheid eigenaar

04-02-2018, 19:06 uur | Reacties

Het nieuwe Attractiepark Rotterdam is in de problemen gekomen door de onwetendheid van eigenaar Hennie van der Most. Dat geeft de 67-jarige ondernemer toe in een interview. Eigenlijk had de eerste attractie van het Rotterdamse pretpark - een veertig meter hoge restauranttoren - in oktober af moeten zijn.

Maar doordat Van der Most niet op de hoogte was van de huidige wet- en regelgeving, werd de opening van de toren meerdere keren uitgesteld. "Wat blijkt? Als zo'n toren vijf jaar blijft staan, wat mijn bedoeling is, dan wordt-ie gezien als een permanent bouwwerk. En gelden opeens weer heel andere eisen. Te veel om op te noemen."


ZIE OOK: 'Niemand gelooft nog in Attractiepark Rotterdam'

Zo moest de attractie voorzien worden van een sprinklerinstallatie en een alarm, vertelt de initiatiefnemer aan het AD. Dat wist hij niet. "Ik moest bovendien een speciaal bureau inhuren om alle aanpassingen panklaar aan de gemeente te presenteren. En elke keer was het nog niet goed."

Bovendien bleek dat Van der Most niet de benodigde horecapapieren had om het draaiende restaurant te mogen uitbaten. "Toen ben ik op cursus gegaan, maar voor het examen gezakt. Dat heb ik opgelost door iemand in dienst te nemen die deze diploma's wel heeft. Alles ligt bij de gemeente en ik hoop volgende week groen licht te krijgen."

De bouw van Attractiepark Rotterdam gaat volgens Van der Most twee keer zo veel kosten als vooraf was gepland: 30 miljoen euro in plaats van 15 miljoen euro. "Met andere parken in het land en m'n bedrijven boek ik jaarlijks 3 à 4 miljoen euro winst, een deel daarvan kan ik investeren in Rotterdam. Dit jaar 1,5 miljoen euro."

De restauranttoren wordt naar verwachting op 1 maart officieel geopend, vijf maanden later dan gepland. Binnenkort moet ook een 45 meter hoog reuzenrad opgebouwd worden. Het is de bedoeling dat Attractiepark Rotterdam in 2020 helemaal af is.

ZIE OOK: Tegenvaller voor Attractiepark Rotterdam: eerste attractie veel later open

Reacties