Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Disneyland Paris

Creatieve Disney-fan ontwerpt nieuw themapark voor Disneyland Paris

14-02-2018, 22:27 uur | Reacties

Wat als Disneyland Paris in plaats van het Walt Disney Studios Park een totaal ander tweede themapark had gebouwd? Dat vroeg Disney-fan S.W. Wilson zich onlangs af. De talentvolle tekenaar besloot een gedetailleerd plan te maken voor een volledig nieuw park: DisneySea Paris.

Zijn indrukwekkende ontwerp is gebaseerd op het bestaande Disney-park Tokyo DisneySea in Japan. "Ik besef dat mijn concept vanwege de ligging aan het water veel beter op zijn plek is in Japan", geeft Wilson toe. "Maar ik had zin om te experimenteren met een ander thema op de plek van de huidige studio's."

ZIE OOK: Wow: Nederlandse Disney-fan bouwt kasteel uit Disneyland Paris na

Op de zelfgemaakte plattegrond van Wilson zijn acht verschillende themagebieden zichtbaar: Mediterranean Harbor, Lost River Delta, Mermaid Lagoon, New York Waterfront, S.E.A. Base, Cape Cod, Heroes' Harbor en Glacier Bay. In een artikel op zijn persoonlijke weblog geeft hij tekst en uitleg over de geplande attracties in het fictieve park.

"Het doel was om een tweede park te creëren dat het eerste Disney-park in Parijs overtreft wat betreft omvang en inhoud", vertelt de hobbyist. "Hoewel dit plan om verschillende redenen volledig onrealistisch is, is het leuk om een park te ontwerpen dat op elk vlak afwijkt van het bestaande Walt Disney Studios Park: het is kostbaar, groot, meeslepend, tijdloos en overweldigend."

ZIE OOK: Fans Disneyland Paris teleurgesteld over verdwijnen Rock 'n' Roller Coaster

Reacties
Bijdrage