Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Herkenbare Efteling-elementen op nieuwe vaandels

01-02-2018, 18.03 uur

Elk themagebied in de Efteling heeft nu een eigen vaandel. Op de parkeerplaats, het Dwarrelplein en de Pardoes Promenade hangen vanaf vandaag nieuwe vlaggen met silhouetten van herkenbare Efteling-elementen. De fraaie ontwerpen symboliseren de belangrijkste attracties in de vijf rijken van het attractiepark: Fantasierijk, Marerijk, Anderrijk, Ruigrijk en Reizenrijk.

Fantasierijk wordt uitgebeeld met mascotte Pardoes, het Huis van de Vijf Zintuigen, Aquanura, Symbolica, Polles Keuken en het Efteling Theater. Op de Marerijk-vlag prijken het Sprookjesbos, het Anton Pieckplein, het Volk van Laaf, Droomvlucht en Raveleijn.

Fata Morgana, de Piraña, het Spookslot en de Bob representeren Anderrijk. Op het Ruigrijk-vaandel staat de Halve Maen, de Python, De Vliegende Hollander, Baron 1898, Polka Marina en Joris en de Draak. Het Reizenrijk wordt vertegenwoordigd door de Pagode, Vogel Rok, Carnaval Festival, de Stoomtrein, de Gondoletta en Monsieur Cannibale. Opvallend genoeg is er geen treinstation in Reizenrijk.

De ontwerpen worden goed ontvangen door Efteling-fans. "Ik vind ze echt schitterend!", reageert ene Misja op Twitter. "Prachtig en goed uitgewerkt!", vindt Tim. "Kijk eens aan, dat ziet er goed uit", aldus Thijs. "Echt hartstikke mooi", schrijft Timmy. "Netjes", laat Cindy weten. Richard: "Erg mooi!"

Afgelopen zomer werd de Pardoes Promenade - de laan van het Dwarrelplein naar Symbolica - al voorzien van chique plaquettes die in het teken staan van de vijf Efteling-rijken.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be