Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen protesteert tegen btw-tarief parkeerkaarten

31-01-2018, 18.49 uur

Attractiepark Slagharen is verwikkeld in een juridisch conflict met de Belastingdienst. Het Overijsselse pretpark vindt het onterecht dat er 21 procent belasting betaald moet worden over parkeerkaarten voor dagbezoekers. Over entreekaarten en parkeerplaatsen voor vakantiegasten hoeft namelijk maar 6 procent btw afgedragen te worden.

Parkeren bij Attractiepark Slagharen kost 7,50 euro per auto. Volgens de Belastingdienst gaat het om een losstaande activiteit. Daarom zou daarvoor een hoger tarief gelden.

Slagharen ging tegen die beslissing in beroep bij de rechtbank Gelderland, die het protest ongegrond verklaarde. Inmiddels heeft ook het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de Belastingdienst gelijk gegeven.

De Efteling stapte om dezelfde reden ook al naar de rechter. Het gerechtshof van Den Bosch en de rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelden toen eveneens in het voordeel van de Belastingdienst.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be