Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling plaatst eerste baandelen van vernieuwde Python

29-01-2018, 20.39 uur | ReactiesBeeld: @jeroen989

In de Efteling zijn vandaag de eerste baandelen van de vernieuwde Python geplaatst. De achtbaan uit 1981 wordt deze winter grotendeels opnieuw gebouwd. Nu de sloopwerkzaamheden zijn afgerond, is men gestart met het neerzetten van de eerste looping.

Die moet morgenmiddag af zijn. De komende weken volgt de rest van de baan, met de tweede looping, twee kurkentrekkers en een spiraal. Het gedeelte van de remmen tot en met de eerste afdaling is blijven staan.

De nieuwe rail heeft een iets ander uiterlijk dan het oorspronkelijke ontwerp. Woensdagochtend wordt de oude baan met het nieuwe gedeelte verbonden. Dat gebeurt met behulp van een speciaal passtuk.

Over enkele weken vinden de eerste testritjes plaats. Daarvoor is twaalf dagen uitgetrokken. "Dan controleren we de snelheden, de g-krachten, alle functies van de nieuwe besturing en het noodstopsysteem", zei een projectleider eerder. "Door opzettelijk fouten te maken, kunnen we zien hoe de baan daarop reageert."

Als alles volgens plan verloopt, kunnen bezoekers vanaf eind maart weer een ritje maken.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be