Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Halloween Nightmares

'Grootste spookhuis van de Benelux' gaat dicht

29-01-2018, 18.56 uur

Wie nog geen bezoek heeft gebracht aan megaspookhuis Halloween Nightmares in Utrecht, is te laat. Afgelopen weekend was de griezelattractie voor het laatst geopend. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt op social media. De komende tijd worden de decors afgebroken.

Halloween Nightmares, gelegen in winkelcentrum The Wall, werd eind september geopend. Creatief leider Dion Varossieau hoopte eigenlijk dat het spookhuis tot en met mei open zou blijven, vertelde hij eerder deze maand in een interview. "Ik hoop dat bezoekers blijven komen", zei hij. Dat gaat dus niet door.

De afgelopen maanden verwelkomde Halloween Nightmares enkele tienduizenden gasten. Volgens de initiatiefnemers was de trekpleister 'het grootste spookhuis van de Benelux'. Die bewering werd door anderen in twijfel getrokken.

Tijdens de bouw werd het project geplaagd door een reeks schandalen. Zo bleek bedenker Varossieau ontslagen te zijn bij het Halloween-evenement van Walibi Holland omdat hij bezoekers had lastiggevallen. Bovendien kwam aan het licht dat hij diep in de financiƫle problemen zat.

Daarnaast ontdekte Looopings dat teksten op de website van Halloween Nightmares letterlijk gekopieerd waren van Walibi. De Partij voor de Dieren klaagde over levende krekels in het spookhuis. Verder ontstond er commotie nadat Varossieau liet weten dat hij trots was omdat er een vrouw in shock afgevoerd moest worden.

Hoewel een persvoorlichter eerder beweerde dat Varossieau zelf geen rol zou spelen in het spookhuis, trad hij regelmatig op als 'clown Wally'.

Meer Halloween Nightmares
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be