Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark probeert bezoekers twee dezelfde knuffels aan te smeren

02-02-2018, 14.52 uur | ReactiesFoto: @MartvGerwen

Is het oplichterij of geniale marketing? Ouwehands Dierenpark verkoopt knuffels van de twee reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen. In souvenirwinkels zijn Xing Ya-knuffels te koop voor 16,99 euro. Een Wu Wen-knuffel kost hetzelfde. Maar hoewel de souvenirtjes gepresenteerd worden als twee verschillende varianten, zijn beide knuffels in werkelijkheid volledig identiek.

Op die manier probeert de dierentuin bezoekers te verleiden om niet één maar twee pandaknuffels aan te schaffen. "Marketing van het hoogste niveau: twee exact dezelfde panda's verkopen en doen alsof het twee verschillende zijn", sneert socialmedia-expert Martijn van Gerwen op Twitter.


ZIE OOK: Absurde prijsverschillen in souvenirwinkel Ouwehands Dierenpark

Looopings vroeg Ouwehands Dierenpark meermaals om een uitleg, maar daar kwam geen reactie op. Eerder ontstond al ophef toen bleek dat het dierenpark in Rhenen absurde prijsverschillen hanteert als het om pluchen panda's gaat. Wie kiest voor een speciale WNF-knuffel, is al gauw enkele tientjes extra kwijt.

De komst van de twee reuzenpanda's zorgde afgelopen jaar voor een stijging van 58.000 bezoekers. Eigenlijk had de directie op 200.000 extra gasten gerekend.

ZIE OOK: Panda's helpen Ouwehands Dierenpark aan bezoekersrecord

Reacties